Zelf drukwerk ontwerpen

Wij willen het graag voor u doen, maar als u op de kosten wenst te letten en zelf aan de slag wenst te gaan, werk dan in ieder geval met de goede software. En daaronder vallen GEEN Microsoft oplossingen. Die zijn namelijk kleurenblind, kennen geen snijtekens en maken PDF-bestanden met slechte foto's. Een timmerman gebruikt een hamer, een advocaat het wetboek en een grafisch ontwerper werkt met Adobe Indesign of Quark Xpress. Via onderstaande links kunt u een gratis demoversies downloaden waarin u een ontwerp kunt maken.
Meer informatie


Aanleveren als hires-pdf

U levert uw bestanden aan als PDF bestand. Dit zijn drukklare bestanden opgemaakt in Adobe Illustrator, Indesign of Quark Xpress en daarmee omgezet naar PDF. Let er op dat u bij het genereren van de pdf altijd zorgt dat de gebruikte lettertypen worden ingesloten (fonts embedded) en dat u kiest voor geen compressie zodat er een kwalitatief goede pdf ontstaat.


Kleuren

Full-Colour (4/0 - 4/4) bestanden dienen te worden opgemaakt in CMYK. PMS (solid colors) kleuren dienen bij Full-Colour drukwerk te worden omgezet naar CMYK of indien dat niet door u gedaan wordt, doet onze plaatrip dat automatisch. Alle foto's moeten minimaal 300 DPI op ware grootte zijn voor scherp drukwerk. Normaal is 720 tot 1200 dpi. Bestanden met een resolutie van minder dan 300 DPI resulteren in onscherpe beelden en in onze optiek slecht drukwerk. Metallic kleuren als goud en zilver kunnen wij helaas voor webshopklanten niet realiseren. Bent u een service-klant dan vormen metallic inkten geen probleem. Bij 1/1- en 2/1- of 3/1 kleurige bestellingen moet de achterkant een kleur van de voorkant zijn.


Kranten en Magazines

Magazines en kranten kunnen aangeleverd worden als 1 PDF met daarin alle losse pagina's in volgorde 1 -> hoogste nummer (dus niet op inslag). Zorg dat alle pagina's voorzien zijn van 3 mm snijmarge rondom. Verder vragen wij het document duidelijk te voorzien van paginanummers onderaan. Als de pagina's los aangeleverd worden dan graag in de bestandsnaam het paginanummer verwerken. Altijd het hele document in 1 map plaatsen en deze inpakken met winzip of dropstuff. Zo blijven alle bestanden die wij nodig hebben voor uw opdracht netjes bij elkaar. Als de bestanden om een of andere reden niet goed doorkomen, nemen wij contact met u op! Externe informatie
comments powered by Disqus
jobbe icon

Drukkerij Jobbe

Zichtenburglaan 13 • 2544 EA Den Haag
Telefoon: 0174 510 333
en (070) 366 15 48