FAQ Veel gestelde vragen

Algemeen

Wat is Variabel printen?

Variabel printen staat voor het afdrukken van wisselende informatie vanuit 1 bestand. Wij doen dit vooral bij het verzenden van mailings; Een PDF bestand dient als achtergrond, en de brief inclusief adressering wordt daarbovenop afgedrukt in 1 print gang. Tegenwoordig kun je ook met posters, flyers, brochures variabel printen. Omdat er zoveel informatie voor handen is willen mensen steeds meer alleen maar lezen wat voor hun belangrijk is.

Hoe snel heb ik m’n werk ?

Wat printwerk betreft heb je de keuze uit 2 of 3 levertijden, hoe langer wij de tijd krijgen om je bestanden te printen hoe goedkoper het voor je wordt.
Levertijden gelden vanaf de dag dat je bestand bij ons binnen is :

  • voor 9.30 uur bij offset drukwerk
  • voor 14.00 uur bij printwerk
  • voor 15.00 uur voor posters

Wij versturen onze pakketten via Post.nl, via een track en trace link kun je de status van je bestelling volgen.

Ik heb vandaag nog m’n werk nodig, wat nu?

Bel 0174-510 333 (lokaal tarief) en bespreek de omvang van je werk en kom naar ons toe in Den Haag of Maasdijk. Wij zullen er alles aan doen om je werk vandaag nog te printen.

Mijn printwerk heeft een afwijkend formaat, wat moet ik doen?

Je kunt bij de bestelling het formaat opgeven van je printwerk. Kies bij een afwijkend formaat altijd het formaat waarin je bestand past. Bijvoorbeeld voor een poster van 40 x 40 cm kies je A2 (42 x 59,4 cm) en voor een flyer van 18 x 18 cm kies je A4 (21 x 29,7 cm)

Wat voor soort bestanden kan ik aanleveren?

Wij werken het liefst met PDF bestanden, omdat deze door "What you see is what you get", goed te controleren zijn. Zorg dat bijzondere lettertypes in het PDF bestand worden meegenomen. Het blijft onmogelijk om een klein plaatje dat je bijvoorbeeld van internet haalt scherp te vergroten naar een A0 poster, maar ook hier geldt dat je dit zelf kunt controleren, kijk bij Handleidingen naar Bestandscontrole. Voor foto’s kun je behalve PDF ook TIFF en JPEG bestanden aanleveren. Wij zullen je bestanden altijd controleren en mocht het nodig zijn dan optimaliseren wij deze in plaats van ze terug te sturen.

Waar moet ik op letten bij het aanmaken van een bestand?

Kijk bij handleidingen BESTANDSCONTROLE. Omdat het afdrukwerk wordt schoongesneden, wordt er altijd iets van het beeld afgesneden. Houdt tekst, logo’s of belangrijke zaken op minimaal 2 mm van de rand.

Mijn te printen bestand telt 39 pagina’s ik kan dit aantal niet kiezen.

In ons systeem begint de keuze van het aantal pagina’s met 8 en loopt per 4 op. Kies het aantal pagina’s waarin jouw aantal past dus in dit geval 40. Wij printen natuurlijk wel alleen de 39 pagina’s

Ik heb meer dan het aantal pagina’s dat op de site staat, te printen wat moet ik doen?

Bel 0174-510 333 (lokaal tarief) of stuur een mail met hierin je wensen, wij sturen je direct een offerte met een bijbehorende betalingslink die je kunt gebruiken.

Wat is het verschil tussen printen (digitaal drukken) en offset drukken?

Wat kwaliteit betreft is er geen verschil. Wanneer je een kleine oplage nodig hebt, meerdere originelen aan aantal keer wil laten afdrukken of spoed hebt, kan je het beste printen. Bovendien is bij digitaal printen ‘Printing on Demand’ een voordeel, dus geen overtollige voorraden en zijn eenvoudig ‘laatste moment’ wijzigingen mogelijk. Ook financieel kan printen zeer aantrekkelijk zijn omdat het bij niet uitmaakt of je nu één of verschillende ontwerpen hebt, de prijs wordt altijd berekend over het totaal aantal afdrukken per order, dit aantal is ook precies het aantal dat je nodig hebt. Offset is ideaal wanneer je 1 origineel in veelvoud nodig hebt of als je papier nodig hebt dat nogmaals door een laserprinter heen moet. Digitaal gedrukt briefpapier wordt namelijk ook gemaakt met toner, en deze kan smelten als die nogmaals door een laserprinter gehaald wordt. Briefpapier wordt dus vaak in offset gedrukt. Heb je een inkjetprinter dan kan je probleemloos digitaal gedrukt briefpapier bestellen; een inkjetprinter maakt het papier immers niet meer heet. (dat doet een laserprinter wel)

Producten groot formaat

Welke kwaliteit poster is voor mij de beste ?

Voor een juist antwoord moet je goed weten waar je de poster voor wilt gebruiken. Wil je zoveel mogelijk posters voor reclame of promotie doeleinden kies dan voor de Budget Poster. Deze posters worden meestal van een afstand bekeken en buiten gebruikt in driehoeksborden. Bestaat je poster uit alleen zwarte tekst dan trek je met een poster op fluorpapier toch de aandacht. Wil je een poster met de allerbeste kwaliteit voor een beurs, tentoonstelling, showroom of een afstudeerproject kies dan voor een Presentatie poster. Als je naar deze poster kijkt op 40 cm afstand zie je alle details haarscherp en zijn eventuele aanwezige volvlakken zeer egaal. Een poster gemaakt op 195 grs. fotosatijnpapier heeft de uitstraling van een echte foto.

Op welk materiaal kan ik het beste opplakken ?

Vraag je als eerste af wat je gaat doen met je paneel. De goedkoopste oplossing is ons standaard foam 5 mm, prima geschikt voor kort binnengebruik, ook te verkrijgen op 10 mm. Foam Kapafix is kwalitatief iets beter en zal hierdoor minder snel kromtrekken. Alle foam materialen zijn door het zachte materiaal zeer kwetsbaar. Polyplate / Forex 3 mm is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, dit materiaal kan tegen een stootje en trekt niet zo snel krom, kortom de beste keuze en niet voor niets ons meest verkochte plaatmateriaal. Bij buitengebruik is het raadzaam ter bescherming om te lamineren mat/glans. Dibond is een plaat van aluminium, ijzersterk dus en kan niet kromtrekken. Wij raden aan om al het plaatmateriaal te lamineren wanneer er sprake is van buitengebruik. Wanneer je geen last wilt hebben van reflectie van lampen e.d. adviseren wij mat laminaat.

Producten klein formaat

Waar moet ik algemeen op letten bij het maken van mijn ontwerp?

Omdat het afdrukwerk wordt schoongesneden, wordt er altijd iets van het beeld afgesneden. Houd tekst, logo’s of belangrijke zaken op minimaal 2 mm van de rand. Bij dubbelzijdig printen is 3 mm van de rand een goede marge.

Mijn te printen bestand telt 82 pagina’s ik kan dit aantal niet kiezen.

In ons systeem begint de keuze van het aantal pagina’s met 8 en loopt per 4 op. Kies het aantal pagina’s waarin jouw aantal past dus in dit geval 84. Wij printen uiteraard alleen de 82 pagina’s

Waar moet speciaal op letten bij Werkstukken/Rapporten Wire-o?

Bij deze manier van afwerking worden er aan de linkerkant gaten geponst. Houd tekst, logo’s of belangrijke zaken dus op minimaal 2 mm van de rand. Bij meer dan 80 vellen papier gebruiken we een grotere wire-o en dus grotere gaten om het bladeren te vergemakkelijken. Houd hier wel rekening mee met de opmaak en houd tekst, logo’s of belangrijke zaken dus op minimaal 5 mm van de rand.

Waar moet ik speciaal op letten bij Boeken/Magazines ingelijmd met hard-of soft cover?

Bij deze manier van afwerking hebben we een apart bestand nodig van de kaft. Hoe je deze kaft kan aanmaken lees je bij Handleidingen.

Affiches

Kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A4 wordt 20,7 x 29,4 cm.

waar moet ik op letten bij de opmaak van mijn affiche?

let erop bij de opmaak dat bij het schoonsnijden 2 mm wordt weggesneden. Zet hier dus geen tekst of andere belangrijke informatie.

kan ik een affiche buiten ophangen?

ja, dat kan. Je kan de affiches minimaal 4 maanden buiten gebruiken. Wil je ze langer gebruiken bescherm ze dan door middel van lamineren.

Welk aantal moet ik kiezen ?

Kies hier het totaal aantal affiches per formaat. Dus selecteer het aantal 15 in je winkelmandje als je 15 affiches 1x wilt afdrukken, of 3 affiches 5x, of 1 affiche 15x Dit noemen wij variabel printen.

Staat jouw vraag er niet bij?

bel ons: 0174-510 333 (lokaal tarief) of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Boeken hardcover

Waar moet ik rekening mee houden bij het wegschrijven van de PDF?

Schrijf de PDF weg als losse pagina’s, gebruik dus geen spreads. Als je de PDF zelf bekijkt dan zijn alle bladzijden dus het formaat dat geprint moet worden.

Kunnen jullie A3 formaat inlijmen?

Ja, wij kunnen A3 staand inlijmen, als je dit wil kies dan bij formaat vierkant XL (29,7 x 29,7 cm) en schrijf bij de opmerkingen dat je een A3 staand magazine wenst.

Kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A4 wordt 20,7 x 29,4 cm.

Ik heb meer dan 120 staande A4 pagina’s, namelijk 150 A4 pagina’s, wat moet ik doen?

Vul op de site het maximale aantal pagina’s in, nl. 120, upload je bestand (met 150 pagina’s) en schrijf in de opmerkingen dat je extra pagina’s wenst, wij sturen je een link waarmee je het extra bedrag (in dit geval 30 x € 0,15= € 4,50) kan betalen. Zodra deze link is betaald, verwerken wij je opdracht. De kosten van extra pagina’s zijn (ongeacht het soort papier) per pagina bij een levering van 4-5 dagen: A3 € 0,25 A4 € 0,15 A5 € 0,08 A6 € 0,05

Moet ik de kaft apart aanleveren?

Ja, de kaft heeft namelijk een ander formaat dan de inhoud. Lees hier de handleiding voor het maken van de kaft. LET OP: Bij een hard cover boek kan de kaft alleen enkelzijdig worden bedrukt.

Staat je vraag er niet bij?

Bel ons (0174-510 333) of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Brochures

Waar moet ik rekening mee houden bij het wegschrijven van de PDF?

Schrijf de PDF weg als losse pagina’s, gebruik dus geen spreads. Als je de PDF zelf bekijkt dan zijn alle bladzijden dus het formaat dat geprint moet worden.

Kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A4 wordt 20,7 x 29,4 cm. Wil je exact A4 (21 x 29,7 cm) overhouden, kies dan het formaat A3 en vermeld duidelijk bij de opmerkingen dat je debrochure schoongesneden naar A4 wenst.

Waar moet ik op letten bij de opmaak van mijn brochure?

let erop bij de opmaak dat bij het schoonsnijden 1,5 mm wordt weggesneden. Zet hier dus geen tekst of andere belangrijke informatie. Let op: bij dikkere brochures hebben wij iets meer ruimte nodig voor het schoonsnijden.

Van welk formaat moet ik uitgaan?

ga hierbij uit van het afgewerkte formaat, dus het formaat wat gevouwen voor je ligt.

Ik heb meer dan 60 pagina’s, kan dit nog in de rug worden geniet en gevouwen?

nee, het maximale aantal is 60 pagina’s, je kunt wel kiezen voor een andere afwerking, zoals met een wire-o of ingebonden met een soft of hard cover.

Wat bedoelen jullie met de kaft zwaarder dan de binnenkant?

standaard zullen wij de kaft 1 slag zwarder printen dan de inhoud, dus is de inhoud op 135 grs papier geprint, dan kiezen wij voor de kaft 170 grs papier.

Staat jouw vraag er niet bij?

bel ons: 0174-510 333 of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Budget posters

Wat is het verschil tussen een budget poster en een presentatie poster ?

Er is op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven omdat dit echt per poster verschilt. Een vuistregel is dat wanneer je de poster op een afstand van 4 meter bekijkt je weinig tot geen verschil ziet. Bekijk je de poster op 40 cm afstand dan zie je vooral bij eventuele aanwezige volvlakken en in de details dat de presentatie poster zijn meerprijs waard is. Simpel gezegd : Wil je de meeste posters voor je geld kies dan de budget posters, wil je de de beste kwaliteit kies dan de presentatie poster.

Is mijn afbeelding wel geschikt om als poster af te drukken ?

Afbeeldingen die je download van internet worden soms onscherp als je ze vergroot naar posterformaat. Bij Bestandscontrole leggen we uit hoe je zelf kan zien of je bestand goed genoeg is om als poster af te drukken.

Hoe lang kan ik mijn poster buiten hangen?

Onze posters kan je wel en niet buiten hangen. Dit omdat wij 2 soorten poster-printers hebben. 1 printer werkt met solvent-inkten. Deze inkt kan buiten gebruikt worden. De andere printer werkt met inkt op waterbasis. Deze posters kunnen niet buiten gebruikt worden. Let dus bij het bestellen altijd goed op de toepassing binnen of buiten.

Worden posters aflopend geprint?

nee, er blijft een witte rand over van 2 mm rondom, dit is geen probleem als je poster in een frame hangt. Wil je dat wij de posters schoonsnijden, zet dit dan bij de opmerkingen in het bestelproces, wij snijden dan kosteloos het witte randje weg, de poster wordt dan wel iets kleiner

Kun je posters dubbelzijdig afdrukken?

nee

Mijn formaat staat hier niet bij.

Kies een formaat waarin jouw formaat past (bv voor een formaat van 80 x 100 cm kies je A0, 84,1 x 118,9 cm)

Staat jouw vraag er niet bij?

bel ons: 0174-510 333 (lokaal tarief) of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Flyers

Kunnen jullie aflopend printen?

Antwoord: Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A5 wordt 14,5 x 20,7 cm. Wil je exact A5 (14,8 x 21 cm) overhouden, kies dan het formaat A4 en vermeld duidelijk bij de opmerkingen dat je de flyer schoongesneden naar A5 wenst.

Waar moet ik op letten bij de opmaak van mijn flyer?

Antwoord: let erop bij de opmaak dat bij het schoonsnijden 2 mm wordt weggesneden. Zet hier dus geen tekst of andere belangrijke informatie.

Het formaat van mijn flyer staat er niet bij, wat moet ik doen?

kies een formaat waarin jouw flyer past, is je flyer bijvoorbeeld 20 x 25 cm, kies dan het formaat A4, 21 x 29,7 cm.

Staat jouw vraag er niet bij?

bel ons: 0174-510 333 of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Folders

kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A5 wordt 14,5 x 20,7 cm.

waar moet ik op letten bij de opmaak van mijn folder?

let erop bij de opmaak dat bij het schoonsnijden 1,5 mm wordt weggesneden. Zet hier dus geen tekst of andere belangrijke informatie.

Wat bedoelen jullie met planoformaat?

dit is het formaat van de ongevouwen folder, dus het papierformaat voordat de folder gevouwen wordt.

het formaat van mijn folder staat er niet bij, wat moet ik doen?

kies een formaat waarin jouw folder past, is je folder bijvoorbeeld 20 x 25 cm, kies dan het formaat A4, 21 x 29,7 cm.

mijn vouwwijze staat niet bij de opties, wat moet ik doen?

neem contact met ons op en maak je wensen kenbaar.

Staat jouw vraag er niet bij?

Bel ons: 0174-510 333 of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten

Foto’s

Is mijn foto wel geschikt om te vergroten?

Afbeeldingen die je download van internet worden vaak onscherp als je ze vergroot naar posterformaat. Bij Bestandscontrole leggen we uit hoe je zelf kan zien of je bestand goed genoeg is om als poster af te drukken.

Worden foto’s aflopend geprint?

ja

Kun je posters dubbelzijdig afdrukken?

Nee

Kunnen jullie presentatie foto’s ook opplakken op foam, polyplate, karton of aluminium?

ja, dit is allemaal mogelijk, maar helaas hebben we slechte ervaring met het verzenden van de soms kwetsbare producten

Mijn formaat staat hier niet bij.

Kies een formaat waarin jouw formaat past, schrijf in de opmerkingen welk formaat je wenst en wij snijden jouw foto naar het gewenste formaat.

Staat jouw vraag er niet bij?

bel ons: 0174-510 333 of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Foto’s op panelen

Welk materiaal kies ik?

Vraag je als eerste af wat je gaat doen met je paneel. De goedkoopste oplossing is ons standaard foam 5 mm, prima geschikt voor kort binnengebruik, ook te verkrijgen op 10 mm. Foam Kapafix is kwalitatief beter en zal hierdoor minder snel kromtrekken. Alle foam materialen zijn door het zachte materiaal kwetsbaar. Polyplate / Forex 3 mm is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, dit materiaal kan tegen een stootje en trekt niet zo snel krom, kortom de beste keuze en niet voor niets ons meest verkochte plaatmateriaal. Bij buitengebruik is het raadzaam om ter bescherming je paneel te laten lamineren (mat of glans). Dibond is een plaat van aluminium, ijzersterk dus en kan niet kromtrekken. Wij raden aan om al het plaatmateriaal te lamineren wanneer er sprake is van buitengebruik. Wanneer je geen last wilt hebben van weerspiegeling van lampen e.d. kun je het beste voor mat laminaat kiezen.

Wat is de kwaliteit van de foto?

Opgeplakte foto’s worden altijd op 190 grs Fotosatijnpapier geprint. Je kan altijd onze Papierproeven aanvragen via info@jobbe.nl.

Kaarten

Kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A5 wordt 14,5 x 20,7 cm. Wil je exact A5 overhouden (14,8 x 21 cm), kies dan het formaat A4 en vermeld duidelijk bij de opmerkingen dat je de ansichtkaarten schoongesneden naar A5 wenst.

Waar moet ik op letten bij de opmaak van mijn ansichtkaart?

let erop bij de opmaak dat bij het schoonsnijden 1,5 mm wordt weggesneden. Zet hier dus geen tekst of andere belangrijke informatie.

Staat jou vraag er niet bij?

bel ons: 0174-510 333 of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Kaarten gevouwen

Kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A5 wordt 14,5 x 20,7 cm. Wil je exact A5 (14,8 x 21 cm) overhouden, kies dan het formaat A4 en vermeld duidelijk bij de opmerkingen dat je de folder schoongesneden naar A5 wenst.

Waar moet ik op letten bij de opmaak van mijn kaart?

let erop bij de opmaak dat bij het schoonsnijden 1,5 mm wordt weggesneden. Zet hier dus geen tekst of andere belangrijke informatie.

Wat bedoelen jullie met Plano formaat?

dit is het formaat van de ongevouwen kaart, dus het papierformaat voordat de kaart gevouwen wordt.

Het formaat van mijn kaart staat er niet bij, wat moet ik doen?

kies een formaat waarin jouw kaart past, is je kaartje bijvoorbeeld 20 x 25 cm, kies dan het formaat A4, 21 x 29,7 cm.

Mijn vouwwijze staat niet bij de opties, wat moet ik doen?

neem contact met ons op en maak je wensen kenbaar.

Staat jouw vraag er niet bij?

bel ons: 0174-510 333 (lokaal tarief) of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Magazines gelijmd

Waar moet ik rekening mee houden bij het wegschrijven van de PDF?

Schrijf de PDF weg als losse pagina’s, gebruik dus geen spreads. Als je de PDF zelf bekijkt dan zijn alle bladzijden dus het formaat dat geprint moet worden.

Kunnen jullie A3 formaat inlijmen?

Ja, wij kunnen A3 staand inlijmen, als je dit wil kies dan bij formaat vierkant XL (29,7 x 29,7 cm) en schrijf bij de opmerkingen dat je een A3 staand magazine wenst.

Kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A4 wordt 20,7 x 29,4 cm.

Ik heb meer dan 200 A4 staande pagina’s, namelijk 250 A4 pagina’s, wat moet ik doen?

Vul op de site het maximale aantal pagina’s in, nl. 200, upload je bestand (met 250 pagina’s) en schrijf in de opmerkingen dat je extra pagina’s wenst, wij sturen je een link waarmee je het extra bedrag (in dit geval 50 x € 0,15= € 7,50) kan betalen. Zodra deze link is betaald, verwerken wij je opdracht. De kosten van extra pagina’s zijn (ongeacht het soort papier) per pagina bij een levertijd van 4-5 dagen: A3 € 0,25 A4 € 0,15 A5 € 0,08 A6 € 0,05

Hoeveel pagina’s tel je bij enkel- dubbelzijdig?

Stel je boekje heeft een inhoud van 18 blz. Dus blz.nr 1 t/m 18, en een enkelzijdge kaft. Wij rekenen als volgt: Bij aantal pagina’s wordt 20 gekozen, dit zijn de 18 pagina’s inhoud plus 2 pagina’s voor de kaft Bij enkelzijdig bedrukt krijg je dan de kaft met een inhoud van 18 vel papier Bij dubbelzijdig bedrukt krijg je de kaft met een inhoud van 9 vel papier

Moet ik de kaft apart aanleveren?

Ja, de kaft heeft namelijk een ander formaat dan de inhoud. Lees de handleiding voor het maken van de kaft. Let op: bij een dubbelzijdige kaft moet ook de binnenzijde apart aangeleverd worden. Deze is gelijk aan de cover van je magazine.

Staat je vraag er niet bij?

Bel ons 0174-510 333 of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Posters op panelen

Welk materiaal kies ik?

Vraag je als eerste af wat je gaat doen met je paneel. De goedkoopste oplossing is ons standaard foam 5 mm, prima geschikt voor kort binnengebruik, ook te verkrijgen op 10 mm. Foam Kapafix is kwalitatief beter en zal hierdoor minder snel kromtrekken. Alle foam materialen zijn door het zachte materiaal kwetsbaar. Polyplate / Forex 3 mm is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, dit materiaal kan tegen een stootje en trekt niet zo snel krom, kortom de beste keuze en niet voor niets ons meest verkochte plaatmateriaal. Bij buitengebruik is het raadzaam om ter bescherming je paneel te laten lamineren (mat of glans). Dibond is een plaat van aluminium, ijzersterk dus en kan niet kromtrekken. Wij raden aan om al het plaatmateriaal te lamineren wanneer er sprake is van buitengebruik. Wanneer je geen last wilt hebben van weerspiegeling van lampen e.d. kun je het beste voor mat laminaat kiezen.

Wat is de kwaliteit van de posters?

Opgeplakte posters worden altijd op Presentatieposter kwaliteit geprint, waarbij je de keuze hebt tussen Paper Pro 135 grs en Fotosatijn 190 grs. Je kan altijd onze Papierproeven aanvragen via info@jobbe.nl.

Presentatie posters

Wat is het verschil tussen een presentatie poster en een budget poster?

De presentatie poster wordt meestal gebruikt als de kwaliteit voorop staat, denk hierbij aan presentaties en tentoonstellingen. Bevat je poster veel volvlakken die perfect egaal afgedrukt moeten worden en wil je dat de kleinste details ook op een afstand van 40 cm scherp zichtbaar zijn dan is de presentatie poster t.o.v.budget poster zijn meerprijs absoluut waard. Dus wil de allerbeste kwaliteit kies dan voor de presentatie poster.

Hoe lang kan ik mijn poster buiten hangen?

Onze posters kan je minimaal 2 maanden buiten hangen, wil je ze langer gebruiken dan raden wij aan om ze te laten lamineren.

Worden presentatie posters aflopend geprint?

ja, als je kiest voor fotosatijnpapier, wordt je poster geprint zonder witrand, wanner je kiest voor houtvrij mat 135 grs papier blijft er een witte rand over van 2 mm rondom, dit is geen probleem als je poster in een frame hangt. Wil je dat wij de posters schoonsnijden, zet dit dan bij de opmerkingen in het bestelproces, wij snijden dan kosteloos het witte randje weg, de poster wordt dan wel iets kleiner.

Kunnen jullie posters dubbelzijdig afdrukken?

Nee, posters worden vanaf een rol geprint. Daarom zal de voorkant nooit netjes op de achterkant passen bij een tweede print-gang. En de meeste achterkanten van posters hangen....tegen een muur.

Kunnen jullie presentatie posters ook opplakken op foam, polyplate, of aluminium?

ja, dit is allemaal mogelijk

Mijn formaat staat hier niet bij.

Kies een formaat waarin jouw formaat past (bv voor een formaat van 80 x 100 cm kies je A0, 84,1 x 118,9 cm), schrijf bij de opmerkingen welk formaat je wenst en wij snijden het naar het gewenste formaat.

Staat jouw vraag er niet bij?

bel ons: 0174-510 333 of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Rapport Wire-O

Waar moet ik rekening mee houden bij de opmaak van de pagina’s?

Je moet rekening houden met het feit dat wij gaatjes ponsen in het papier op 6 mm van de kant. heeft je bestand 81 pagina’s, dus enkelzijdig bedrukt 81 vel papier of 162 pagina’s dubbelzijdig bedrukt (ook 81 vel papier) dan ponsen wij grotere gaten, deze komen op 9 mm van de kant.

Waar moet ik rekening mee houden bij het maken van de PDF?

Schrijf de PDF weg als losse pagina’s, gebruik dus geen spreads. Als je de PDF zelf bekijkt dan zijn alle bladzijden dus het formaat dat geprint moet worden.

Kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A4 wordt 20,7 x 29,4 cm.

Mijn formaat staat hier niet bij, wat kies ik dan?

Kies een formaat waarin jouw formaat past (bijvoorbeeld: voor een formaat van 20 x 40 cm kies je A3 (29,7 x 42 cm)

Kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke formaat. Bijvoorbeeld een A4 wordt 20,7 x 29,4 cm.

Welke aantal pagina’s moet ik kiezen?

Vul bij AANTAL PAGINA’S in uit hoeveel pagina’s je bestand bestaat, geef vervolgens bij bedrukking aan of je bestand enkel- of dubbelzijdig geprint wilt hebben. Voorbeeld:Je boekje heeft een inhoud van 20 blz. dus blz.nr 1 t/m 20 inclusief kaft Wij rekenen als volgt:Bij Aantal pagina’s kies je 20 Bij enkelzijdig bedrukt krijg je een boek met 20 vel papier Bij dubbelzijdig bedrukt krijg je een boek met 10 vel papier

Staat je vraag er niet bij?

Bel ons 0174-510 333 of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

Visitekaartjes

Kunnen jullie aflopend printen?

Ja, wij hanteren standaard de goedkoopste manier van aflopend printen. Bij printen krijg je altijd een witrand van 1,5 mm rondom, dit snijden wij kosteloos schoon, zodat je een aflopende print krijgt die iets kleiner is dan het oorspronkelijke

waar moet ik op letten bij de opmaak van mijn visitekaartje?

let erop bij de opmaak dat bij het schoonsnijden 1,5 mm wordt weggesneden. Zet hier dus geen tekst of andere belangrijke informatie.

Mijn vouwwijze staat niet bij de opties, wat moet ik doen?

neem contact met ons op en maak je wensen kenbaar.

Staat jouw vraag er niet bij?

bel ons: 0174-510 333 of mail naar info@jobbe.nl, wij zullen jouw vraag er snel bijzetten.

jobbe icon

Drukkerij Jobbe

Zichtenburglaan 13 • 2544 EA Den Haag
Telefoon: 0174 510 333
en (070) 366 15 48