Grafisch ontwerp

Nieuwe huisstijl nodig?

Een huisstijl helpt met het uitstralen van uw bedrijfsimago naar de doelgroep. U weet wat uw bedrijf kan, maar hoe trek je de klanten aan die daarbij passen? Wij helpen bij het visualiseren van het gewenste imago in een huisstijl die uw doelgroep ook aanspreekt. Natuurlijk maken wij een totaal-concept. Van uw huisstijl op papier tot gevelbelettering en eventueel de reclame op uw bedrijfsauto's. Als uw bedrijf duidelijk en concreet communiceert dan wordt u vanzelf herkent. En op het moment dat iemand uw soort diensten nodig heeft, komt uw naam boven drijven in de 'awareness-set'. Zo raakt u dus indirect uw doelgroep en trekt u vanzelf de klanten aan die bij uw bedrijf passen. Alle ontwerpen worden gemaakt en uitgevoerd vanuit de kernwaarden van uw bedrijf die wij samen onderzoeken. Alleen via die methode is een sterk merk te maken. Uw logo toont binnen een paar seconden waar uw bedrijf voor staat en wat uw klanten kunnen verwachten.


Of alleen een modernisering van onderdelen uit uw huisstijl?

Een huisstijl heeft gemiddeld eens in de 10 jaar een opfrissing nodig. Doordat er bijvoorbeeld nieuwe kleurentrends zijn, of omdat een lettertype ouderwets wordt ervaren. Wij kunnen u helpen met het moderniseren van uw logo waarbij wij zo dicht mogelijk bij uw oude herkenbare stijl blijven. Het kan ook zo zijn dat u ervaart dat uw huidige logo en huisstijl niet meer passen bij het bedrijf. Dan is het is tijd voor een modernisering.
Het is dan van belang om eerst eens terug te gaan naar de basis. Denk na over het gewenste imago binnen de doelgroep en wij kunnen dat beeld vatten in een modern grafisch ontwerp dat die boodschap uitstraalt. Soms kunnen kleine aanpassingen in een logo al een groot effect hebben, een andere keer zijn de aanpassingen wat groter.

Waarom u een grafisch ontwerp moet laten maken bij een drukkerij?

Als grafische onderneming werken wij dagelijks met de software waarmee drukwerk en andere reclame uitingen worden gemaakt. Wij hebben dus veel ervaring met deze software en kunnen dus snel uw idee vanaf uw schets op papier vertalen in een goed opgemaakte digitale variant. Daarnaast kennen wij heel veel soorten papier omdat wij die dagelijks verwerken in onze drukkerij. Niet alle ontwerpen zijn geschikt voor alle soorten papier; een goed ontwerp omvat meteen de keuze van het papier waarop uiteindelijk gewerkt moet worden. Door jarenlange ervaring kennen wij de juiste combinaties als geen ander.

Vroeger specialiseerden grafisch ontwerpers zich op het vormgeven van drukwerk en deden werkervaring op als leerling in een drukkerij. Maar dat is helaas inmiddels al lang niet meer zo. Veel grafisch ontwerpers hebben zich gespecialiseerd in het ontwerpen voor het internet, en niet meer voor print. Helaas leidt dat tot een kennis-achterstand over wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van drukwerk zijn. Wij merken bijvoorbeeld dat er een groep grafisch ontwerpers is die alleen nog maar in full color kunnen ontwerpen. Dat is de meest simpele manier van een layout maken omdat veel van de mogelijkheden van een ontwerpprogramma daarbij niet gebruikt worden. Wij kennen de software wel goed en kunnen dus een logo ook in PMS-kleuren ontwerpen, al dan niet met bepaalde vormen van transparantie of overdruk.
Het komt helaas ook wel voor dat er ontwerpen aangeleverd worden die in de praktijk nagenoeg ondrukbaar zijn. Een voorbeeld daarvan zijn kleine rastervlakken die gedrukt moeten worden in een volvlak van dezelfde kleur. Dit soort ontwerpen kunnen wel gedrukt worden, maar daarbij passen wij de aangeleverde bestanden van de ontwerpers zelf aan. Omdat wij zelf de gemaakte ontwerpen drukken weten wij exact wat wel kan en wat niet. En die kennis treft u alleen bij een drukkerij.

jobbe icon

Drukkerij Jobbe

Zichtenburglaan 13 • 2544 EA Den Haag
Telefoon: 0174 510 333
en (070) 366 15 48