Home PDF Bestanden

Aanleveren van PDF bestanden

Drukwerk ontwerpen

Een timmerman gebruikt een hamer, een advocaat het wetboek en een grafisch ontwerper werkt met Adobe Indesign of Quark Xpress. Via onderstaande links kunt u een gratis demoversies downloaden waarin u een ontwerp kunt maken.
Meer informatie


Aanleveren als hires-pdf

U levert uw bestanden aan als PDF bestand. Dit zijn drukklare bestanden opgemaakt in Adobe Illustrator, Indesign of Quark Xpress en daarmee omgezet naar PDF. Let er op dat u bij het genereren van de pdf altijd zorgt dat de gebruikte lettertypen worden ingesloten (fonts embedded) en dat u kiest voor geen compressie zodat er een kwalitatief goede pdf ontstaat.


Snijmarges

Bestanden dienen te worden aangeleverd in het juiste formaat. Hierbij dient u rekening te houden met 3 mm marge rondom het eindformaat. Bijv. U wenst een A4 (210 x 297 mm) met aflopende druk (de bedrukking loopt van het papier af) dan dient u bestanden aan te leveren met de maat 216 x 303 mm. Als u begint met het opmaken van een layout in Adobe Indesign kiest u het eindformaat waarvoor u gaat ontwerpen, bv A4. Helemaal onderin de dialoog staat 'Afloopgebied en witruimte rond pagina'. Daar vult u overal 3 mm in. Dan krijgt u een pdf met de maat 216 x 303 mm die uiteindelijk een vel A4 na het snijden oplevert. Snijlijnen zijn altijd 0,25 pt dik.
  • Rode lijn: Veiligheidsmarge; Let er op dat teksten op minimaal 5 mm van de kant blijven.
  • Zwarte lijn: Rand papier; dus het eindformaat dat ontstaat na het snijden van het drukvel
  • Lichtblauwe lijn: Het afloopgebied; laat foto's en kleurvlakken altijd 3mm doorlopen buiten het eindformaat. Hierdoor ontstaan geen witte randen tijdens het snijden want nu gaat het mes door het beeld heen. Daardoor ontstaan geen lelijke witte randen.
  • De 2 snijlijnen in de afbeelding ziet u hier in de kleur zwart. Dat is de beeldscherm-weergave van de kleur 'registratie' die u in Adobe indesign kunt kiezen. De kleur 'registratie' is echter een digitaal hulpmiddel. Alles wat u in deze kleur maakt, wordt op alle 4 de drukplaten van de full color set op exact dezelfde plaats belicht. Snijtekens en pastekens die in deze kleur worden opgenomen in de layout, dienen dus om alle 4 de platen in de drukpers qua beeld op elkaar uit te lijnen. Vandaar de naam 'registratie'. Gebruik deze kleur dus NOOIT voor het maken van zwarte tekst. Op uw beeldscherm lijkt het dus op zwart, maar op alle platen komt deze tekst dan te staan. Dit kan leiden tot problemen met drukken zoals overzetten of schaduweffecten in de tekst.
Meer informatie


Kleuren

Full-Colour (4/0 - 4/4) bestanden dienen te worden opgemaakt in CMYK. PMS (solid colors) kleuren dienen bij Full-Colour drukwerk te worden omgezet naar CMYK of indien dat niet door u gedaan wordt, doet onze plaatrip dat automatisch. Alle foto's moeten minimaal 300 DPI op ware grootte zijn voor scherp drukwerk. Normaal is 720 tot 1200 dpi. Bestanden met een resolutie van minder dan 300 DPI resulteren in onscherpe beelden en in onze optiek slecht drukwerk. Metallic kleuren als goud en zilver kunnen wij helaas voor webshopklanten niet realiseren. Bent u een service-klant dan vormen metallic inkten geen probleem. Bij 1/1- en 2/1- of 3/1 kleurige bestellingen moet de achterkant een kleur van de voorkant zijn. Meer informatie


Kranten en Magazines

Magazines en kranten kunnen aangeleverd worden als 1 PDF met daarin alle losse pagina's in volgorde 1 -> hoogste nummer (dus niet op inslag). Zorg dat alle pagina's voorzien zijn van 3 mm snijmarge rondom. Verder vragen wij het document duidelijk te voorzien van paginanummers onderaan. Als de pagina's los aangeleverd worden dan graag in de bestandsnaam het paginanummer verwerken. Altijd het hele document in 1 map plaatsen en deze inpakken met winzip of dropstuff. Zo blijven alle bestanden die wij nodig hebben voor uw opdracht netjes bij elkaar. Als de bestanden om een of andere reden niet goed doorkomen, nemen wij contact met u op! Externe informatie

Drukkerij Jobbe BV

Aartsdijkweg 95 • 2676LE Maasdijk
Telefoon: 0174 510 333

Wij zijn gevestigd op Industriegebied Coldenhove Noord. U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren op eigen terrein.

Klanten Login

Klanten kunnen hier inloggen

Klanten login

» Wachtwoord vergeten? | Maak een Account »

Algemene informatie